dimarts, 23 de maig del 2017

La Biblio t'informa (26)

 

Una setmana més estem ací. a les ones radiofòniques de Ràdio Cocentaina, per a compartir amb vosaltres informació sobre llibres, lectures, escriptors/es i sobre la nostra biblioteca. Com cada dimarts a les 11:30 del matí i això és tot un plaer. Apa! Anem-hi a pel programa d'avui!
Comencem de nou amb les efemèrides literàries:
  • Edmond Huot de Goncourt (26 de maig de 1822), escriptor francès que escriu la majoria de les seues obres junt al seu germà, Jules de Goncourt. Fou fundador de l'Acadèmia Goncourt que atorga anualment el prestigiós premi Goncourt.
  • Dashiell Hammet (27 de maig de 1894), escriptor nord-americà, de novel·la negra i contes curts, autor de El halcón Maltés i Un hombre llamado Spade.
  • John Cheever (27 de maig de 1912), novel·lista i contista estat-unidenc que fou premi Pulitzer -1979- per la seua col·lecció de relats La Historia de John Cheever. A la nostra biblioteca podem llegir  Crónica de los Wapshop i ¡Oh, esto parece el paraiso!.
  • Thomas Moore (28 de maig de 1779), considerat el poeta nacional d'Irlanda. Podeu llegir ací El placer de cada día i Las relaciones del alma.
  • Ian Lancaster Fleming (28 de maig de 1908), novel·lista britànic i autor de James Bond, l'agent 007.
  • Patrick White (28 de maig de 1912), primer narrador i dramaturg australià en rebre el Premi Nobel de Literatura a 1973. A la biblio tenim les seues obres Las esferas del mandala i Yo, Claudio.
  • Alfonsina Storni (29 de maig de 1892), gran poeta argentina amb temàtica predominant amorosa i feminista.
  • Gilbert Keith Chesterton (29 de maig de 1874), novel·lista britànic que va escriure tot tipus d'obres: assaig, novel·la, biografia, poesia, articles periodístics i, fins i tot, llibres de viatges. Però la seua principal creació és el Padre Brown, sacerdot d'aparença ingènua i gran agudesa psicològica que el converteixen en un brillant detectiu.

Us animem a llegir o rellegir a tots/es aquests/es autors/es que trobareu al centre d'interès que hi ha a la Biblioteca i barrejar un poc les vostres lectures amb les lectures d'aquests escriptors/es ja clàssics, el que ens enriquirà.

Us informem que aquest dijous, 25 de maig a les 19:30 hores, tindrà lloc a la Biblioteca de Cocentaina la presentació del llibre de fotografies de Just Sellés, Diània terra nostra, un meravellós viatge per la nostra terra a cop d'un clic fotogràfic i molta sensibilitat.

-Secció: hemeroteca local
         
-Recomanació lectora:
          Giacomo Mazzariol. Mi hermano persigue dinosaurios. Editorial Nube de tinta
          Dani Miquel / Aitana Bernabé. Joan Ratot. Editorial Andana
         
-Us avancem, per damunt, d'allò que anem a xerrar el programa Fulles al vent, pàgines obertes, que tenim demà.

Us esperem a les ones de la ràdio el proper dimarts i mentrestant... aneu llegint molt.

La il·lustració és de Violetno i està seleccionada, com totes les altres il·lustracions que fiquem en aquest espai, de LecturImatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada