dimarts, 2 de maig del 2017

La Biblio t'informa (23)



La primavera va corrent i un dia més tornem a estar amb vosaltres amb una informació lectora des de la nostra Biblioteca en aquest microespai radiofònic a Ràdio Cocentaina, desprès de l'autor d'aquestes dos setmanes de vacances radiofòniques.

Comencem de nou amb les efemèrides literàries i tenim a:
  • Zoe Valdés (2 de maig de 1959) ), novel·lista cubana, autora entre altres de Lobas de mar, La eternidad del instante y La nada cotidiana.
  • Niccolò di Bernardo dei Machiavelli (3 de maig de 1469), historiador, polític i teòric italià. La seua obra més famosa és El princep, tractat de doctrina política.
  • Amos Klausner (4 de maig de 1939), conegut per Amos Oz, escriptor israelí, premi Príncipe de Asturias de las Letras 2007 i perpetuu candidat al premi Nobel. A la biblio podeu llegir Conocer a una mujer, Una pantera en el sótano, Soumchi i Versos de vida y muerte.
  • Robin Cook (4 de maig de 1940), metge i escriptor nord-americà amb un grapat de novel·les inspirades en la medicina. Moltes de les seues obres han estat portades al cinema. Podem llegir, per exemple, ADN, Los archivos de Salem, Contagio, Crisis, Epidemia, etc.
  • Infante Don Juan Manuel (5 de maig de 1282), un dels màxim escriptor espanyols representant de la narrativa medieval de ficció. La seua obra més famosa és El conde Lucanor.
  • Karl Marx (5 de maig de 1818), intel·lectual, sociòleg i escriptor alemany. Els seus escrits més coneguts són Manifiesto del Partido Comunista i El Capital.
  • Henryk Sienkiewicz (5 de maig de 1846), escriptor polonès, premi Nobel en 1905 i autor de Quo vadis?
  • Ángel Guimerá (6 de maig de 1845), poeta i dramaturg català. Us recomanem llegir Mar i cel, Teatre i veure la videogravació de l'adaptació teatral que va fer Paco Insa, per a Teló Teatre, Terra Baixa.
  • Sigmund Freud (6 de maig de 1856), metge i assagista austríac, fou el creador del psicoanàlisi. És una de les majors figures intel·lectuals del segle XX. A la biblioteca de Cocentaina podem llegir: La interpretación de los sueños, Ensayos sobre la vida sexual y la teoría de la neurosis, La histeria, etc.
  • Gastón Leroux (6 de maig de 1868), novel·lista francès molt interessant, iniciador de les novel·les d'intriga. Us recomanem llegir: El misterio del cuarto amarillo, El fantasma de la ópera, El perfume de la dama de negro i La butaca maleïda.
  • Rabindranath Tagore (7 de maig de 1861), literat hindú, el més prestigiós escriptor bengalí del segle XX, premi Nobel de la Literatura 1913. A la biblio podem llegir La cosecha, Gora, El jardinero, Lipika i Recuerdos.
  • Ángel María de Lera (7 de maig de 1892), escriptor espanyol autor de Los clarines del miedo, Hemos perdido el Sol. Las últimas banderas, etc.
  • Almudena Grandes (7 de maig de 1960), novel·lista espanyola. La seua primera obra és Las edades de Lulú, guanyadora del XI premi La sonrisa vertical. Actualment està novel·lant la Guerra Civil espanyola i la postguerra amb obres com Atlas de geografía humana, Los besos en el pan, Los aires difíciles, etc.

Us animem a llegir o rellegir a tots/es aquests/es autors/es que trobareu al centre d'interès que hi ha a la Biblioteca i barrejar un poc les vostres lectures amb les lectures d'aquests escriptors/es ja clàssics, el que ens enriquirà.

-Secció: La biblioteca en les xarxes socials, Pinterest: https://es.pinterest.com/salviabiblio/
Hi ha un taulell especial de Mamàs en la Literatura Infantil.

-Recomanació lectora:
          Franz-Olivier Giesbert. La cocinera de Himmler. Editorial Alfaguara
          Robert Munsch / Noemí Villamuza. Siempre te querré. Editorial Andana
         
-Us avancem, per damunt, d'allò que anem a xerrar el programa Fulles al vent, pàgines obertes, que tenim demà.

Us esperem a les ones de la ràdio el proper dimarts i mentrestant... aneu llegint molt.

La il·lustració és de Sabien Clement  i està seleccionada, com totes les altres il·lustracions que fiquem en aquest espai, de LecturImatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada