dimarts, 16 de maig del 2017

La Biblio t'informa (25)

De nou estem amb vosaltres per anar enlairant lectures, celebrant aniversaris, difonent les activitats de la biblioteca de Cocentaina i molt més. Aquest microespai radiofònic a Ràdio Cocentaina ens brinda l'oportunitat d'estar amb els lectors/es del nostre poble per mig de les ones radiofòniques, cada dimarts a les 11:30 del matí i això és tot un plaer. Apa! Anem-hi a pel programa d'avuí!
Comencem de nou amb les efemèrides literàries:
  • Juan Rulfo (16 de maig de 1918 ), escriptor mexicà, un dels màxim representats de la literatura latinoamericana del segle XX. Pertany al moviment literari del realisme màgic. Autor de nombrosos contes i d'una gran novel·la, Pedro Páramo.
  • Jacinto Verdaguer (17 de maig de 1845), escriptor català i poeta. També és conegut com mossèn Cinto Verdaguer. Entre les seues obres destaquen L'Atlàntida i Canigó.
  • Bertrand Russell (18 de maig de 1872), matemàtic i filòsof, premi Nobel en 1950. A la biblioteca de Cocentaina podem llegir, entre altres, Assaigs impopulars, Fundamentos de filosofía, Ensayos sobre educación, especialmente en los años infantiles, Historia social de la filosofía, etc.
  • Gregorio Marañón (19 de maig de 1887), metge, científic, historiador i escriptor espanyol. És autor de nombrosos llibres sobre medicina, història i pensament. Us recomanem llegir Antonio Pérez i El Conde-Duque de Olivares.
  • Elena Poniatowska (19 de maig de 1932), escriptora i periodista mexicana àmpliament guardonada i autora de llibres com La piel del cielo i Tiempo nublado.
  • Honoré de Balzac (20 de maig de 1799), novel·lista francès, principal representant de la literatura realista del segle XIX. Us recomanem llegir Eugenia Grandet, El coronel Chabert, Papá Goriot, La piel de Zapa, etc.
  • Dante Alighieri (21 de maig de 1265), poeta italià. La seua obra La Divina Comedia és una de les novel·les fonamentals de la transició de l'Edat Mitjana al Renaixement i està considerada l'obra mestra de la literatura italiana i una de les més importants de la literatura mundial.
  • Sir Arthur Ignatius Conan Doyle (22 de maig de 1859), novel·lista britànic. La seua primera obra, Estudio en escarlata, convertiria al seu protagonista Sherlock Holmes en un dels detectius literaris més famosos de tots el temps. Però a més podem llegir a la biblio Cuentos de terror, Cuentos médicos, Historias de intriga y aventuras i un llarg etcétera.

Us animem a llegir o rellegir a tots/es aquests/es autors/es que trobareu al centre d'interès que hi ha a la Biblioteca i barrejar un poc les vostres lectures amb les lectures d'aquests escriptors/es ja clàssics, el que ens enriquirà.

-Secció: Dijous, mercat i llibres
         
-Recomanació lectora:
          Martí Gironell. L'últim abad. Editorial Cercle de Lectors
          Fran Pintadera / Txell Darné. Nana para despertar un niño. Editorial La Fragatina
         
-Us avancem, per damunt, d'allò que anem a xerrar el programa Fulles al vent, pàgines obertes, que tenim demà.

Us esperem a les ones de la ràdio el proper dimarts i mentrestant... aneu llegint molt.

La il·lustració és d'Iker Ayestaran i està seleccionada, com totes les altres il·lustracions que fiquem en aquest espai, de LecturImatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada