dimarts, 22 de novembre del 2016

La Biblio t'informa: microespai lector a Ràdio Cocentaina (7)


-Comencem aquest microespai radiofònic i lector, una setmana més, xerrant de les celebracions literàries. És l'aniversari -entre altres- del naixement dels escriptors/es:  André Paul Guillaume Gide (22 de novembre de 1869), escriptor francès, premi Nobel en 1947; Alfonso X El Sabio (23 de novembre de 1221), rei, promotor cultural i escriptor, se li considera el fundador de la prosa castellana -al llarg del seu regant es va adoptar el castellà com a llengua oficial-, la seua obra és molt variada i destaca, entre altres, Cantigas de Santa María; Félix Lope de Vega y Carpio (25 de novembre de 1562), poeta i dramaturg espanyol, un dels més importants del Segle d'Oro, conegut com el Fénix de los Ingenios; Arturo Pérez-Reverte (25 de novembre de 1951), periodista i escriptor amb una nombrosa obra literària, acadèmic de la llengua, que acaba de publicar Falcó; Eugene Ionesco (26 de novembre de 1912), escriptor romaní en llengua francesa i un dels principals dramaturgs del teatre de l'absurd; Friedrich Engels (28 de novembre de 1820), filòsof, sindicalista i revolucionari alemany, autor, junt a Karl Marx, d'importants obres per al naixement dels moviments socialista i comunista com El Capital o El Manifiest del Partit Comunista.
Segur que els coneixeu i que heu llegit moltes de les seues obres, però... podeu descobrir-ne altres a la biblio, a la prestatgeria on, us recordem, està aquest nou centre d'interès lector (pregunteu a les bibliotecàries si no el trobeu).
-Sales de estudi i treball en grup

-Aquest proper divendres presentem a la sala infantil de la Biblioteca de Cocentaina el llibre de poesia infantil Versos a galet, Poemes de l'escola i del carrer, de Núria Freixa, editat per Neopàtria. Serà a les 18:00 i podrem escoltar poemes, recitar-ne i jugar amb la poesia. Està especialment adreçat a xiquets i xiquetes d'Educació Primària.
-Recomanació lectora:
 
          Arturo Pérez-Reverte. El club Dumas. Editorial Alfaguara
          Giani Rodari / Nicoletta Costa.El cielo es de todos. Editorial Picarona
-Us avancem, per damunt, d'allò que anem a xerrar el programa Fulles al vent, pàgines obertes, que tenim demà

La ilustració és de Marta Bielsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada