dimarts, 6 de juny del 2017

La Biblio t'informa (27)


Comença el mes de juny i segur que les vacances ja estaran planejades o estareu a punt de planificar-les. Us recomanem que no s'oblideu de ficar a la maleta uns quants llibres per tal de gaudir de la lectura allà on aneu. Una setmana més estem ací, a les ones radiofòniques de Ràdio Cocentaina, per a compartir amb vosaltres informació sobre llibres, lectures, escriptors/es i sobre la nostra biblioteca. Com cada dimarts a les 11:30 del matí i això és tot un plaer. Apa! Anem-hi a pel programa d'avui!

Comencem de nou amb les efemèrides literàries:
  • Pierre Corneille (6 de juny de 1606), dramaturg francès que està considerat com un dels millors dramaturgs francesos del segle XVII junt a Molière i Racine. Andrómeda està considerada com la seua obra mestra, però a la biblio podem llegir El Cid.
  • Thomas Mann (6 de juny de 1875), escriptor alemany, nacionalitzat estat-unidenc, premi Nobel a 1929. Està considerat un dels escriptors més importants de la seua generació. Autor, entre altres, de La montaña mágica i Los Buddenbrook.
  • Dulce Chacón Gutierrez (6 de juny de 1954), novel·lista espanyola amb obres com La voz dormida.
  • José Augusto Trinidad Martínez Ruiz (8 de juny de 1873), més conegut com Azorín: literat espanyol, novel·lista, assagista i considerat com el crític literari més important de la seua època. A la biblioteca podem llegir moltes de les seues obres.
  • Curzio Malaparte Falconi (9 de juny de 1898), de nom real Kurt Erich Suckert, periodista, dramaturg, escriptor italià de relat curt, autor de La piel.
  • Torcuato Luca de Tena (9 de juny de 1923), periodista i novel·lista espanyol. Les seues novel·les més exitoses són Edad prohibida, Los renglones torcidos de Dios i La mujer de otro.
  • Patricia Cornwell (9 de juny de 1959), escriptora nord-americana de novel·la negra i misteri, creadora del personatge Kay Scarpetta, metge forense que col·labora amb el FBI. Té una nombrosa obra que podeu llegir a la biblio.
  • Johanna Spyri (12 de juny de 1827), escriptora suïssa coneguda mundialment per la seua obra Heidi.
  • Anne Frank (12 de juny de 1929), jove jueva alemanya coneguda per la seua obra El diario de Ana Frank. Va morir a un camp de concentració i extermini.

Us animem a llegir o rellegir a tots/es aquests/es autors/es que trobareu al centre d'interès que hi ha a la Biblioteca i barrejar un poc les vostres lectures amb les lectures d'aquests escriptors/es ja clàssics, el que ens enriquirà.

-Secció: hemeroteca local
         
-Recomanació lectora:
          Jessie Burton. La musa. Editorial Círculo de Lectores
          Ana Palmero Cáceres. Cuéntame. Editorial Ekaré
         
-Us avancem, per damunt, d'allò que anem a xerrar el programa Fulles al vent, pàgines obertes, que tenim demà.

Us esperem a les ones de la ràdio el proper dimarts i mentrestant... aneu llegint molt.

La il·lustració és de Deanna Halsall i està seleccionada, com totes les altres il·lustracions que fiquem en aquest espai, de LecturImatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada