dimecres, 25 de gener del 2017

Llençolet del Pedaç Arnat es presenta als alumnes d'Educació Infantil del col·legi Real Blanc: fomentant la lectura junts, la biblioteca escolar i la biblioteca municipal


Ja sabeu quant els agrada la por als xiquets i xiquetes, malgrat que es fa patir una estoneta. Al col·legi Real Blanc de Cocentaina han agafat aquest any la por com a temàtica central a l'hora de fomentar la lectura. Segur que llegint, llegint, els/les alumnes passaran molta por -o es farten de riure veient com altres personatges passen poreta.

Per tal d'encetar les animacions lectores entre els més menudets, d'Educació Infantil, ahir vàrem visitar el seu col·le (normalment són ells els que visiten la nostra biblioteca) i vàrem fer una animació lectora presentant a un personatge molt nostre, Llençolet del Pedaç Arnat, un xicotet fantasma que viu al castell i que s'ha fet molt lector gràcies al Pirata Gatapata.

Llençolet neix a Escòcia, en un castell molt fred, humit i tenebrós. Al castell no hi havia biblioteca i els seus pares -un gran fantasma ben gruixut i amb bigotí i una fantasma molt presumida de cabells verds-, no li contaven mai contes, ni poemetes, ni cançons. Va creixent molt avorrit i sempre refredat. El metge Fantasmot li aconsella canviar de lloc, anar-hi a un castell on el clima fos més càlid.És així com se'n ve a viure al nostre castell de Cocentaina. Una freda nit descobreix al Pirata Gatapata i visita amb ell la nostra biblioteca, sempre plena de xiquets i xiquetes llegint.

Llençolet queda bocabadat al descobrir els llibres i el seu contingut. Comença llegint les imatges, doncs el text encara no sabia llegir-lo, i així entra en contacte amb un grapat de personatges dels contes. És un fantasma menut i molt simpàtic, però vol complir la seua missió: espantar. Com que ningú li fa cas dels seus estrafolaris esglais, decideix anar ficant-se dins dels contes i així espantar als seus personatges: es capbussa al conte de la Caputxeta, al dels  porquets, al de la Bruixa Curruixa... Al principi aquests personatges s'espanten un poc però quan el reconeixen li canten:

Llençolet està ací,
està ací,
està ací!

El fantasma està ací
per a fer-nos por.
Buuuuuu!

I se'n fan un fart de riure. Des d'aleshores Llençolet es passeja pels contes i segur que els xiquets i xiquetes se'l troben amagat per les pàgines dels llibres.

L'activitat va finalitzar saludant tots al xicotet fantasma que, des del castell, anava enviant-los besadetes. Junts vàrem cantar la cançoneta de Llençolet, per a no tenir mai por, i recomanant visitar la biblioteca escolar i la biblioteca municipal per a llegir molts llibres i buscar al fantasma en les seues pàgines.

Ara sols resta que els pares i mares els lligen molts llibres i coneguen també a Llençolet. Una activitat més de foment a la lectura col·laborant la nostra biblioteca amb els centres escolars del nostre poble.

Llegint junts, compartint lectura, s'ho passem molt bé!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada