dilluns, 28 d’octubre del 2013

Guardó per a la Biblioteca Municipal de Cocentaina: "Lectura i Educació"

María Dolores Insa Ribelles i Ángel Gabilondo en l'acte d'entrega dels guardons

El passat divendres, 25 d'octubre de 2013, va tenir lloc al Palau d'Exposicions de València l'entrega dels primers guardons dels Premios Educación, 2013, que ha organitzat el PSOE-PSPV. La Biblioteca de Cocentaina va rebre el guardó de Lectura y Educación, el que ens complou molt, sobretot pel recolzament públic d'una llarga tasca de foment lector des de fa més de 30 anys.

Palau d'Exposicions de València, nit d'entrega dels guardons




Sala on estavem tots els guardonats






Assistents a l'entrega dels guardons esperant el començament de l'acte

Aquesta és la relació de guardonats dels Premios Educación, 2013

CONCEPTES
PREMIATS
LECTURA I EDUCACIÓ
BIBLIOTECA MUNICIPAL COCENTAINA
NOVES TECNOLOGIES I EDUCACIÓ
ASSOCIACIÓ NOVADORS
PERIODISME I EDUCACIÓ
MAITE DUCAJÚ
TRAJECTÒRIA PERSONAL I PROFESSIONAL DEDICADA A L’EDUCACIÓ
VICENT PASQUAL
COL·LECTIU CIUTADÀ PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT
PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA
ÚS I ENSENYAMENT EN VALENCIA
FEDERACIÓ ESCOLA VALENCIANA
COEDUCACIÓ
IES VICENTE GANDÍA (CASTELLÓ DE LA RIBERA)
MUNICIPIS I EDUCACIÓ
AJUNTAMENT D’ALMENARA
 

Arreplegada del premi: Associació Novadors

Arreplegada del premi: Rafael Briet, Alcalde de Cocentaina

Arreplegada del premi: IES Vicente Gandía, de Castelló de la Ribera

Arreplegada del premi: Plataforma en defensa de l'Educació Pública

Arreplegada del premi: Ajuntament d'Almenara

Arreplegada del premi: Federació d'Escola Valenciana

Arreplegada del premi: Vicent Pasqual

Arreplegada del premi: Maite Ducajú




I aquests són els motius pels que ens han donat el guardó, Lectura i Educació:

Les biblioteques són bàsiques per a la formació educativa i personal del ciutadans, són els epicentres i motors de la cultura d’un municipi i la seua responsabilitat social dins del foment de la lectura, de la difusió de la nostra cultura i llengua, de la democratització de la informació, és fonamental.

La Biblioteca Pública Municipal de Cocentaina, fa ja més de 30 anys, porta endavant una sèrie de campanyes d’animació i formació lectora, adreçades a diferents grups d’edats i col·lectius de Cocentaina i els pobles del Comtat, que tenen per objectiu una formació lectora integral de tota la ciutadania.

Amb els xiquets i xiquetes treballa en col·laboració amb els centres escolars i els pares, conformant els tres pilars responsables de la formació cultural i educativa dels alumnes. Realitza sessions d’animació lectora, tallers per a pares i professors, formació en Alfabetització Informacional i Alfabetització Digital, exposicions de llibres, xerrades, presentacions de llibres a la Biblioteca i a l’escola –com els Contes del Mocadoret-, Clubs de Lectura per a majors i joves, ajuda i col·labora en la formació de les biblioteques escolars del nostre voltant i un llarg etcètera, entre el que cap ressaltar la creació de la Bibliopiscina Municipal –el primer lloc on es va crear a la Comunitat Valenciana-

Aprofita els mitjans de comunicació per tal de fomentar la lectura més enllà de l’àmbit presencial a la biblioteca. Així, des de la creació de Radio Cocentaina, fa més de 20 anys, porta un programa endavant per difondre la lectura a grans i menuts –Fulles al vent, pàgines obertes-.

A la biblioteca conviuen usuaris presencials i usuaris digitals d’arreu del món. Té una presència molt activa en internet mitjançant les xarxes social –Facebook, Twitter, Pinterest, You Tube, Tumblr, etc- i és editora de diferents blogs que tenen com objectiu difondre la lectura i escriptura i més concretament la poesia i la il·lustració. Es teixeixen així autèntiques xarxes lectores i col·laboratives que ens enriqueixen a tots. Per exemple, el blog de “Poemem”, fet juntament amb professors de Novadors, o l’edició d’un llibre de poesia infantil digital –Volen versos- en col·laboració de poetes de diferents països del món i diferents llengües. I de lo virtual a lo presencial, es va realitzar a Cocentaina les I Jornades Nacionals de Poesia Infantil i Juvenil, adreçades a poetes i professors.

Difondre la nostra cultura i la nostra llengua és un altre dels seus objectius principals. Totes les activitats, orals o escrites, es fan en valencià i col·labora molt activament en la Federació d’Escola Valenciana i la Fundació Sambori, amb la Universitat d’Alacant i la Universitat de València, amb els CEFIREs de la nostra Comunitat i d’altres Comunitats Autónomes.
Aquest és el guardó

Rosa Sellés, Maria Dolors Insa (bibliotecària), Rafa Briet (Alcalde de Cocentaina)
i Marcela Richart (regidora de Cultura de Cocentaina)

Felipe Zayas i Pilar pérez, bons amics i grans fomentador de la lectura

Aquest és un premi per a tots els contestans i contestanes, amb el seu Ajuntament al capdavant. Un premi per a tots els lectors i lectores de la nostra biblioteca, presencials i virtuals, per a grans i menuts. Un premi del que devem sentir-se molt orgullosos, que dona el baròmetre del bon nivell de la cultura i l'educació delnostre poble mitjançant la Biblioteca Municipal.

Ens encoraja per continuar en aquest camí de difusió de la lectura, des dels menudets fins als majors, integrant a tota la població.

Gràcies als organitzadors per aquest premi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada