dimarts, 15 d’octubre del 2013

Activitats Alfabetització Informacional en la Biblioteca de Cocentaina: alumnes 6è Educació Primària col·legi San Juan Bosco


Aquest dilluns pel matí, 14 d'octubre de 2013, tots els alumnes de 6è d'Educació Primària del col·legi públic San Juan Bosco de Cocentaina, ens han fet una visita. 

L'objectiu és conèixer la ubicació de les obres de consulta i llibres d'informació en les sales d'infantil, juvenil i d'adults de la Biblioteca de Cocentaina. Han aprés la diferència documental entre obres de consulta i llibres d'informació. Les obres de consulta -diccionaris, atles i enciclopèdies- no es presten i són fonamentals per a la seua formació acadèmica i personal.

Aquests tipus de llibres són bàsics per a investigar i conèixer, per a realitzar tasques escolars. Des de la Biblioteca de Cocentaina invertim en la formació d'usuaris, des de menuts. Una bona formació comporta una correcta i contínua utilització de la biblioteca i els seus fons documentals, el futur ús d'altres biblioteques i una independència personal com a usuaris de biblioteques.

S'ho hem passat superbé. Aquesta sessió és la primera d'una serie de sessions de formació lectora, sobre les obres de consulta i llibres d'informació, que es desenvoluparan al llarg de tot el curs escolar, d'acord amb el compromís entre la biblioteca i les tutores d'aquests cursos.

L'accessibilitat documental entre els xiquets i joves passa per una formació lectora. Conèixer per a utilitzar, fer-ho senzill i fàcil per tal que no s'acabe en el "copia i pega" per a realitzar treballs o formar-se. Rebutgem allò que no coneixem o ens és molt difícil. En aquestes sessions formatives aprenem, jugant i divertint-se, la importància de la utilització dels llibres d'informació i obres de consulta i la senzilles del seu ús.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada