dimarts, 15 de gener del 2019

'Desafiant el destí', presentació del llibre de Manel Arcos a la Biblioteca de Cocentaina


Aquest proper divendres, dia 18 de gener, a les 19:30 hores, tindrà lloc al saló d'actes de la biblioteca de Cocentaina la presentació del llibre Desafiant el destí, de Manel Arcos, publicat per Edicions del Sud.

Un estudi ambientat en el període més turbulent i conflictiu de tot el segle XIX, el Sexenni Democràtic (1868-1874), i que tanca la trilogia que el seu autor ha dedicat a la segona “edat daurada” del bandolerisme valencià d’aquella centúria. Una trilogia que va començar en 2010 amb Bandolers de llegenda en terres del Xúquer i el Túria i que, en 2013, va continuar amb El robatori de Benimassot.

Manel Arcos narra ací, amb la intensitat de la millor de les novel·les, el primer atracament de la història al Banc d’Espanya, un fet ocorregut a València a l’abril de 1871 que desborda la imatge del roder rural, aquell bandit de camí reial, aquell lladre que assaltava més o menys organitzadament les cases més acabalades dels pobles més recòndits.

Assaig modèlic per a entendre la inseguretat d’un temps passat que, com tots, no fou millor. Crònica imprescindible per a comprendre, al capdavall, la desesperació, la ràbia, la violència i la misèria que van assotar el País Valencià del segle XIX.

Us esperem a la biblioteca, no s'ho podeu perdre!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada