dilluns, 2 de març del 2015

"Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit": presentació del llibre a la Biblioteca de Cocentaina, 6 de març de 2015


Aquest proper divendres, 6 de març de 2015, a les 19:30 hores, tindrà lloc al saló d'actes de la Biblioteca Municipal de Cocentaina la presentació del llibre d'Agustí Hernàndez, Pobles Abandonats. Els paisatges de l'oblit. L'acte està organitzat per El Guaret i el Grup d'Amic de la Natura -Cocentaina-, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de Cocentaina.

Enfront dels tòpics del "Levante Feliz", l'obra mostra una altra realitat del territori valencià no tan coneguda, i que de vegades s'intenta ocultar. L'autor selecciona per a aquest llibre algunes d'entre les més de 100.000 fotografies de pobles valencians abandonats que ha anat fent els últims anys. Els paisatges que ací trobem, han sigut el complement d'excursions en què s'ha anat a algun nucli deshabitat.

Un llibre molt interessant que parla del nostre territori, dels nostres pobles i de la nostra gent. 

Els nuclis històrics de Domeño, Loriguilla, Benagéber o Tous; el desaparegut municipi de Campos de Arenso, amb el seu nucli de població enderrocat i submergit; pobles com Gavarda o Beneixida, víctimes de la pantanada de 1982 o Sant Francesc d'Assís, inundat; o d'altres com Jinquer, Los Mores, Bibioj o Vizcota, que s'han despoblat totalment durant ell segle XX. Són alguns exemples de pobles abandonats.
Al costat d'ells, o molt prop, paisatges pràcticament inalterats per l'acció de l'ésser humà. Alguns protegits, d'altres no. Escenaris idíl·lics on la natura es mostra grandiosa. El llibre 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci' planteja conéixer els pobles abandonats, però també aquests espais.

Esteu tots i totes invitades!

Us fiquem un tastet fotogràfic del seu contingut:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada