dijous, 16 d’octubre del 2014

Jorge Zepeda i Pilar Eyre són els guardonats amb el Planeta 2014


Ahir va ser lliurat el Premi Planeta, un dels guardons amb més difusió de les lletres espanyoles. El jurat del premi era Alberto Blecua, Juan Eslava, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs, Emili Rosales y Fernando Delgado, que reemplaça a Ángeles Caso. Aquest any ha estat l'escriptor mexicà Jorge Zepeda Patterson per la seua obra Milena o el fémur más bello del mundo, sobre la prostitució i les bandes mafioses ucrainianes, amb Marbella i Mèxic com a rerefons escenogràfic.

El segon premi l'ha rebut Pilar Eyre per l'obra Mi color favorito es el verde, que narra un amor tardorenc d'una dona que pertany a la gauche divine barcelonesa que s'enamora de un francès, tot amb una intriga.

Les dues obres guardonades pertanyen al gènere de novel·la negra, molt de moda en aquests darrers anys. És curiós que aquest gènere ha passat, en uns quants any, d'star denostat a considerar-se molt important.

Aquest premi guardonat amb 601.000 euros per a l'obra guanyadora i 150.250 per a la finalista, és un dels premis millors dotats econòmicament del món, el que no significa que les obres guardonades estiguen entre les millors que s'editen al llarg de l'any.

Donem l'enhorabona als premiats i aprofitem per a recomanar-vos una novel·la d'intriga d'un escriptor ja clàssic, Irwing Walace, El premio Nobel, que podeu llegir a la biblioteca de Cocentaina. Una narració molt interessant que uneix gènere detectivesc i premis, que a més podem veure en pel·lícula, El premio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada