dimarts, 9 de maig del 2017

La Biblio t'informa (24)



De nou estem amb vosaltres per anar enlairant lectures, celebrant aniversaris, difonent les activitats de la biblioteca de Cocentaina i molt més. Aquest microespai radiofònic a Ràdio Cocentaina ens brinda l'oportunitat d'estar amb els lectors/es del nostre poble per mig de les ones radiofòniques, cada dimarts a les 11:30 del matí i això és tot un plaer. Apa! Anem-hi a pel programa d'avui!

Comencem de nou amb les efemèrides literàries, però abans cal recordar-vos que tal dia com el d'avui -1605- es va editar la primera part del Quixot, la gran novel·la de Cervantes. I ara passem a comentar-vos:
  • James Matthew Barrie (9 de maig de 1860) ), escriptor britànic, creador del personatge Peter Pan, encarnació de l'aventura i la infància eternes.
  • José Ortega y Gasset (9 de maig de 1883), filòsof i assagista espanyol, exponent de la teoria del perspectivisme i de la raó vital i històrica. Podem llegir a la biblio moltes de les seues obres.
  • Carlos Bousoño (9 de maig de 1923), poeta i crític literari espanyol àmpliament reconegut. Compta entre els seus guardons: Premio Nacional de Ensayo, Literatura, Poesía y de las Letras Españolas i amb el Príncipe de Asturias de las Letras.
  • Benito Pérez Galdós (10 de maig de 1843), escriptor espanyol i màxim representat del nostre realisme literari. Amb una obra molt nombrosa -part d'ella portada al cinema i televisió-, podem llegir els Episodios nacionales, Tristana, Fortunata y Jacinta, etc.
  • Camilo José Cela (11 de maig de 1916), prosista espanyol, membre de la Real Academia Española. Premi Nobel, premi Príncipe de Asturias, premi Cervantes… i així fins 7 importants premis de literatura. Autor de La Colmena, La Familia de Pascual Duarte o San Camilo, etc.
  • Francisco Pérez Martínez (11 de maig de 1932), més conegut pel seu pseudònim de Francisco Umbral. Poeta, assagista, novel·lista i periodista. Entre els nombrosos premis literaris que va rebre destaquen el Príncipe de Asturias de las Letras, el Cervantes i el premi Nacional de Literatura. 
  • Alphonse Daudet (13 de maig de 1840), escriptor i contista francès, molt conegut sobretot per la seua obra Tartarín de Tarascon.
  • Mihail Bulgakov (13 de maig de 1891), novel·lis i dramaturg rus, del que podem llegir a la nostra Biblioteca El mestre i Margarida, Maleficios i La guardia blanca.
  • Daphne du Maurier (13 de maig de 1907), escriptora britànica que ressalta perquè les seues obres estan considerades entre les més llegides del segle XX: Mi prima Raquel, Los pájaros, La posada de Jamaica, Rebeca, etc.
  • L. Frank Baum (15 de maig de 1856), escriptor dels Estats Units que destaca per les seues obres infantils. La més popular és El Mago de Oz.


Us animem a llegir o rellegir a tots/es aquests/es autors/es que trobareu al centre d'interès que hi ha a la Biblioteca i barrejar un poc les vostres lectures amb les lectures d'aquests escriptors/es ja clàssics, el que ens enriquirà.

-Secció: La biblioteca en les xarxes socials, Facebook. Ens podeu trobar com:
           Biblioteca de Cocentaina: https://www.facebook.com/bibliotecacocentaina/ 
           Salvia Delberry: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008864380104
         
-Recomanació lectora:
          Petros Márkaris. Offshore. Editorial Tusquets
          Paco Pascual Soler. El tresor de Benimassot. Editorial Edicions del Sud
         
-Us avancem, per damunt, d'allò que anem a xerrar el programa Fulles al vent, pàgines obertes, que tenim demà.

Us esperem a les ones de la ràdio el proper dimarts i mentrestant... aneu llegint molt.

La il·lustració és de Tidus i està seleccionada, com totes les altres il·lustracions que fiquem en aquest espai, de LecturImatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada