dijous, 14 de novembre del 2013

Presentació de la col·lecció "Aladroc" a la Biblioteca de Cocentaina, llibres infantils il·lustrats: 15 de novembre 2013


Divendres, 15 de novembre de 2013, a les 7:30 de la vesprada, tindrà lloc a la Biblioteca de Cocentaina la presentació dels llibres infantils il·lustrats que conformen la col·lecció Aladroc.

Esta col·lecció està editada per la Diputació d'Alacant, per mig de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Autors de la nostra terra, en la nostra llengua, amb temes nostres. Una col·lecció de llibres infantils molt interessant.

El Caro, de Víctor Llaurat (il·lustrat per Pau Urios), Misteri d'Elx, de Marta Martínez (il·lustrat per Israel Nicolás), El pardal Oriol, de M. Jesús Francés (il·lustrat per Daniel Ortega), L'Estrella d'Or, de Francesc Gisbert (il·lustrat per Pablo Caragol) i L'illa de Benidorm, d'Anna Lloret (il·lustrat per María Rubio), componen la Col·lecció Aladroc.

S’han editat cinc llibres que recreen cinc llegendes valencianes en diferents punts de la nostra geografia, com ara El Caro, de Víctor Llaurat (il·lustrat per Pau Urios), Misteri d'Elx, de Marta Martínez (il·lustrat per Israel Nicolás), El pardal Oriol, de M. Jesús Francés (il·lustrat per Daniel Ortega), L'Estrella d'Or, de Francesc Gisbert (il·lustrat per Pablo Caragol) i L'illa de Benidorm, d'Anna Lloret (il·lustrat per María Rubio). Joan Borja, professor universitari, director de la col·lecció i alma mater de la iniciativa, va destacar que Els llibres aprofitaran per difondre el nostre patrimoni rondallístic i prestigiar l'ús i la consideració social del valencià entre els escolars de les comarques on se situa cada història, el Vinalopó, Elx i Oriola, la Marina i l'Alcoià.

 El llibre es repartirà a les escoles del Comtat que hi assisteixen a l'acte i a la nostra Biblioteca, per a difondre així entres tots els xiquets i xiquetes el nostre patrimoni rondallístic i prestigiar l'ús i la consideració social del valencià entre els escolars de les comarques on se situa cada història, el Vinalopó, Elx i Oriola, la Marina i l'Alcoià. Prmpte sortiran nous títols dins d'esta col·lecció.

A més de Joan Borja hi assistiran Víctor Llaurat i Francesc Gisbert, dos dels autors dels llibres presentat. Aquesta presentació es complementa amb l'exposició ArtAladroc, en la que podrem veure una selecció d'il·lustracions originals d'aquests 5 títols.

Us convidem a tots i totes a participar. Seria genial si vinguereu amb els vostres fills i filles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada