dimecres, 21 de desembre del 2016

Biblioteca de Cocentaina: horari i dies festius nadalencs 2016-2017

Dies festius en la Biblioteca de Cocentaina

Us informem que la Biblioteca Municipal de Cocentaina tancarà els següents dies nadalencs:

-24, 25, 26 i 31 de desembre 2016

-1, 5 i 6 de gener 2017

La resta de dies està oberta en horari normal:

-Dilluns a divendres, pel matí de 9:30 a 13:300; per la vesprada de 16 a 20
-Dissabte: 10 a 13 hores

Us desitgem a tots i totes unes requetebones festes de Nadal, solidàries i lectores, i que 2017 vinga carregat de llibres.

dimarts, 20 de desembre del 2016

La Biblio t'informa: microespai lector a Ràdio Cocentaina (10)



- Estem en plena setmana nadalenca i continuem amb aquest informatiu microespai  radiofònic i lector,  xerrant en primer lloc, com en altres setmanes, de les celebracions literàries. És l'aniversari -entre altres- del naixement dels escriptors/es:  Gustave Flaubert (21 de desembre de 1821), novel·lista francès molt conegut entre altres per la seua obra Madame Bovary Heinrich Böll (21 de desembre de 1917), escriptor alemany, figura emblemàtica de la literatura alemanya de la postguerra, Premi Nobel de Literatura en 1917, del que podem llegir a la nostra biblioteca Retrato de grupo con señora, Billar a las nueve y media i El honor perdido de Katharina Blum; Augusto Monterroso (21 de desembre de 1921), escriptor de Guatemala conegut per les seues col·leccions de faules i contes breus i hiperbreus -el seu conte Cuando despertó, el dinosaurio todavía estaba allí està considerat com el relat més breu de la literatura universal-; Álvaro Cunqueiro (22 de desembre de 1911), escriptor gallec, Premi Nadal en 1968, del que us recomanem llegir a la biblioteca la seua Antologia poètica; Juan Ramón Jiménez (23 de desembre de 1881), poeta espanyo que va ser guardonat amb el Premi Nobel de Literatura en 1956, molt conegut per la seua obra Platero y yo i del que recomanem llegir o rellegir la seua obra poètica; Giuseppe Tomasi di Lampedusa (23 de desembre de 1896), escriptor italià al que coneixem per El Gatopardo -publicat després de la seua mort i que va ser portat al cinema-; Cecilia Böhl de Faber (24 de desembre de 1796), coneguda com Fernán Caballero, narradora espanyola d'orige suïs i  amb una obra molt prolífica; James Hadley Chase (24 de desembre de 1906), escriptor britànic que va escriure nombroses obres de novel·la negra, entre elles Eva, que varen ser portades al cinema; Henry Miller (26 de desembre de 1891), novel·lista d'Estats Units, autor de Trópico de Cáncer i Trópico de Capricornio; i finalment, un 26 de desembre de 1904, neix Alejo Carpentier, literat cubà, una de les figures més destacades de la literatura hispanoamericana del segle XX, pero obres com El siglo de las luces.



-Horari de la Biblioteca i Horari en aquests Nadals
          -24, 25 i 26 de desembre
          -31 desembre
          -1, 5 i 6 de gener

-Aprofitem per a invitar-vos aquesta vesprada a la presentació del llibre La tentación no es solo de Eva, de Borja Molina, autor contestà, a les 20:00 hores. Esteu tots i totes invitats.

-Recomanació lectora:
 
          Charles Dickens. Cuento de Navidad o Canción de Navidad
          Raymond Briggs. Pare Noel. Editorial La Galera

-Us avancem, per damunt, d'allò que anem a xerrar el programa Fulles al vent, pàgines obertes, que tenim demà, un especial de llibres per regalar-los als joves a partir de 12 anys

Les il·lustracions són d'Yan Nascimbene.
 

divendres, 16 de desembre del 2016

La tentación no es solo de Eva: presentació del llibre a la Biblioteca de Cocentaina, 20 desembre 2016


El proper dimarts, 20 de desembre de 2016, a les 20:00 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Cocentaina la presentació de La tentación no es solo de Eva, un llibre de Borja Molina, jove artista contestà.

Estem davant d'un llibre suggerent, atractiu, interessant i... molt requetebó. Un llibre de cuina amb receptes bàsiques de les nostres àvies i mares, però amb una estètica renovada. Una autèntica atracció per a la mirada del lector/a; pura temptació per al nostre paladar. Cal tastar-lo per assaborir bé el seu contingut.

Veniu a la biblio i segur que caieu en la temptació. Ara que estem a les portes de Nadal... aquest és un llibre perfecte per a regalar i degustar.


dimecres, 14 de desembre del 2016

Visiteu el 'Betlem de Playmòbyl' a la Biblioteca de Cocentaina


Enguany, acompanyant l'Exposició de Llibres Infantils i Juvenils per a regalar en Nadal, 2016, tenim a la nostra Biblioteca un Betlem ben especial i original, tot fet amb figures de Playmobil. És xulíssim!!! Gràcies, moltes gràcies al seu autor, Miguel Ángel Pardo, per la seua creació. Podeu visitar-lo fins al dia 7 de gener de 2017. No s'ho perdeu!

A més, el Pirata Gatapata, personatge central de totes les animacions lectores que realitza la Biblioteca de Cocentaina, s'ha colat entre els personatges del betlem i va contant-los contes. Cada dia canvia de lloc per a que tots puguen escolatar-lo.

Així que quan vingau a visitar-nos i gaudir del betlem, cal que mireu bé, es fixeu i sigau bons observadors/es perquè heu de trobar al nostre Pirata Gatapata. Per on estarà hui? A qui estarà contant contes o llegint-li poemes? Sols ho podeu averiguar si veniu a visitar el betlem.








dimarts, 13 de desembre del 2016

La Biblio t'informa: microespai lector a Ràdio Cocentaina (9)




- La setmana passada vàrem tenir festa, però hui continuem amb aquest informatiu microespai  radiofònic i lector, una setmana més, xerrant de les celebracions literàries. És l'aniversari -entre altres- del naixement dels escriptors/es:  Heinrich Heine (13 de desembre de 1797), un dels poetes i assagistes alemanys més destacats del segle XIX; Jane Austen (16 de desembre de 1775), una gran escriptora britànica, autora entre altres de Sentido y sensibilidad i Orgullo y prejuicio; Rafael Alberti (16 de desembre de 1902), poeta espanyol de la Generació del 27 amb una nombrosa obra poètica; Arthur Charles Clarke (16 de desembre de 1917), escriptor britànic de novel·les de ciència ficció, com per exemple 2001: Una odisea del espacio, un clàssic dintre d'aquest gènere; John Kennedy Toole (17 de novembre de 1937), novel·lista estat-unidenc, autor entre altres de La conjura de los necios, obra per la que va rebre el premi Pulitzer de ficció a 1981; Italo Svevo ( 19 de desembre de 1861), pseudònim d'Aron Hector Schmitz, escriptor italià, autor de La conciencia de Zeno i El viejo y la jovencita, entre altres; José Lezama Lima (19 de desembre de 1910), escriptor de Cuba, del que podem llegir a la nostra Biblioteca la seua novel·la Paradiso.
Segur que els coneixeu i que heu llegit moltes de les seues obres, però... podeu descobrir-ne altres a la biblio, a la prestatgeria on, us recordem, està aquest nou centre d'interès lector (pregunteu a les bibliotecàries si no el trobeu). 

-Recomanació lectora:
 
          Inma Chacón. Tierra sin hombres. Editorial Círculo de Lectores
          Quentin Blake. Mister Magnolia. Editorial Kalandraka

-Us avancem, per damunt, d'allò que anem a xerrar el programa Fulles al vent, pàgines obertes, que tenim demà

La ilustració és de Carter Goodrich.

diumenge, 11 de desembre del 2016

Exposició de Llibres Infantils i Juvenils per regalar en Nadal 2016: Biblioteca de Cocentaina


Un any més la Biblioteca Municipal de Cocentaina ha organitzat una Exposició de Llibres Infantils i Juvenils, publicats al llarg de 2016, per tal d'orientar als xiquets/es, als pares i mares i als mestres a l'hora de fer una bona tria de llibres per regalar en Nadal.

Podeu trobar llibres de tot tipus, classificats per edats de 2 a 12 anys -de dos en dos anys-, més unes seccions especials de llibres infantils nadalencs, llibres de poesia infantil i juvenil, llibres d'informació i llibres per als pares. Llibres originals, seleccionats per la seua originalitat, diversitat, qualitat literària i il·lustrativa, temàtica, gènere, etc. 

Us invitem a vindre i remenar, llegir i fer una bona tria. Ja sabeu de la importància de regalar llibres als xiquetes i xiquets des de menudets, d'anar formant la biblioteca personal del vostre fill/a dintre de la biblioteca familiar. Però no tots els llibres que trobem són adients i ara teniu l'oportunitat de trobar-ne un bon grapat de superxulos.

L'exposició està oberta des del dia 12 al 22 de desembre de 2016 i la podeu visitar en horari de biblioteca (de dilluns a divendres, de 9:00 a 13:30 y de 16:00 a 20:00 hores i els dissabtes de 10 a 13:30 hores). Us aconsellem vindre junts, adults i xiquets, per tal de fer una millor tria.

Ja sabem que la carta al Pare Noel i als Reis Mags s'ompli de joguines i enguany, com sempre us diem, esperem que també s'òmpliga de llibres, dels que gaudirem tot l'any.

Us esperem a la Biblioteca de Cocentaina per descobrir nous camins per la lectura. A més, podeu consultar una interessant GUIA DE LLIBRES INFANTILS Y JUVENILS PER REGALAR, NADAL 2016, que edita la Biblioteca de Cocentaina, on trobareu els llibres que hi ha a l'exposició.

Com volem que aquests Nadals siguen molt lectors, al programa Fulles al vent, pàgines obertes, que la Biblioteca emet totes les setmanes (dimecres, a les 19:00 hores), tindrem des d'ara fins al Dia dels Reis Mags, programes especials recomanat-vos llibres per a Nadal, cada setmana adreçat a un grup d'edat. No s'ho perdeu!