dimarts, 28 d’octubre del 2014

Encar Reig presenta el seu poemari "Llibre de l'ànima i de les coses salvatges": dijous, 30 d'octubre 2014 a la Biblioteca Municipal de Cocentaina


El proper dijous, 30 d'octubre de 2014, a les 19:30 de la vesprada, a la Biblioteca Municipal de Cocentaina, tindrà lloc la presentació del Llibre del ànima i de les coses salvatges, poemari de l'escriptora contestana Éncar Reig, publicat per El petit editor. La veu dels poemes donen pas a la nostra Fira de Tots Sants. No s'ho podeu perdre! Esteu tots i totes invitats

Un viatge de l’ànima des de la llum a la foscor. Un viatge on l’ànima s’impregna de tots els elements sense desprendre’s de la llum: aire, aigua, foc, terra, música. Tornar a la foscor significa tornar a casa: a la mare terra. L’ànima sent la crida, a través de sorolls i músiques, de la veu de les potències mítiques, de totes aquelles forces obscures i primordials que han sigut silenciades i exiliades a l’abisme. És un viatge de tornada a eixes potències, un donar veu a allò silenciat. Una vegada conquerida la llum de la raó cal tornar a la foscor de la matèria, des de la llum, una i altra vegada. Veritablement és un viatge circular d’anada i tornada i viceversa, sense fi.
 

divendres, 24 d’octubre del 2014

Visita dels futurs mestres d'Educació Infantil a la Biblioteca de Cocentaina: alumnes de la Facultat de Magisteri de València -secció Ontinyent-




 Una any més els alumnes de la Facultat de Magisteri de València -secció Ontinyent-, especialistes en Educació Infantil, amb el seu professor José Cantó ens han visitat. Tot un plaer!

Hem estat a la secció Infantil de la Biblioteca i hem repassat el seu fons. Després hem tingut una xerrada sobre la importància de la LIJ, el seu coneixement i difusió des de les aules. Des de ben menudets cal fomentar la lectura als xiquetes i xiquets i per això és fonamental una bona formació per part dels mestres, en aquests cas "futurs mestres".

La nostra Biblioteca té una selecció molt interessant del fons bibliogràfic infantil -molt, divers i amb qualitat-, que compartim amb escoles, pares i xiquets per tal de que els llibres apleguen a tothom. Incloure a l'aula activitats senzilles d'animació lectora ajuda a difondre la lectura i a gaudir-ne junts.










dijous, 16 d’octubre del 2014

Totes les cançons parlen de tu: presentació del llibre de Xavi Sarrià a la Biblioteca de Cocentaina, divendres 17 d'octubre a les 20:00 h.



El proper divendres 17 d'octubre de 2014, a les 20:00 hores, a la Biblioteca Municipal de Cocentaina, es presenta el llibre de Xavi Sarrià -Obrint pas-, Totes les cançons parlen de tu, publicat per Sembra una nova editorial valenciana...


“Totes les cançons parlen de tu” és també el debut de Sembra Llibres, un projecte editorial i cooperatiu independent nascut al País Valencià i arrelat al territori que aspira a una cosa ben normal: consolidar el nombre de lectors en la nostra llengua i sumar-ne de nous, sobretot en les franges d’edat que no acaben de connectar amb la literatura en català.

Xavi Sarrià ens submergeix en la València dels anys noranta, una època en què es van viure les batalles socials, culturals i polítiques que en bona part expliquen la societat d’avui. Amb aquest teló de fons, Totes les cançons parlen de tu s’endinsa en les ferides que s’obren durant la vereda iniciàtica. Una novel·la emotiva que ens atrapa en la teranyina afectiva dels seus protagonistes per parlar-nos de les vivències i les absències que ens han fet qui som.

L'acte de presentació està organitzat per Garbera Cultural El Guaret i el grup de joves Socarrel i l'Ajuntament de Cocentaina a través de la Biblioteca Municipal. Esteu tots i totes invitades. Us esperem! 

Jorge Zepeda i Pilar Eyre són els guardonats amb el Planeta 2014


Ahir va ser lliurat el Premi Planeta, un dels guardons amb més difusió de les lletres espanyoles. El jurat del premi era Alberto Blecua, Juan Eslava, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs, Emili Rosales y Fernando Delgado, que reemplaça a Ángeles Caso. Aquest any ha estat l'escriptor mexicà Jorge Zepeda Patterson per la seua obra Milena o el fémur más bello del mundo, sobre la prostitució i les bandes mafioses ucrainianes, amb Marbella i Mèxic com a rerefons escenogràfic.

El segon premi l'ha rebut Pilar Eyre per l'obra Mi color favorito es el verde, que narra un amor tardorenc d'una dona que pertany a la gauche divine barcelonesa que s'enamora de un francès, tot amb una intriga.

Les dues obres guardonades pertanyen al gènere de novel·la negra, molt de moda en aquests darrers anys. És curiós que aquest gènere ha passat, en uns quants any, d'star denostat a considerar-se molt important.

Aquest premi guardonat amb 601.000 euros per a l'obra guanyadora i 150.250 per a la finalista, és un dels premis millors dotats econòmicament del món, el que no significa que les obres guardonades estiguen entre les millors que s'editen al llarg de l'any.

Donem l'enhorabona als premiats i aprofitem per a recomanar-vos una novel·la d'intriga d'un escriptor ja clàssic, Irwing Walace, El premio Nobel, que podeu llegir a la biblioteca de Cocentaina. Una narració molt interessant que uneix gènere detectivesc i premis, que a més podem veure en pel·lícula, El premio.

Visita dels alumnes de 6è del colegi San Juan Bosco a l'AHMC


Tots els alumnes de 6è del col·legi públic "San Juan Bosco" de Cocentaina, amb les seues mestres, han fet una visita a l'Arxiu Històric Municipal de Cocentaina. Han vist les seues instal·lacions i el seu contingut. Després, hem passat al saló d'actes de la Biblioteca per a contestar a totes les seues preguntes, a més de donar-los una xerrada sobre la importància del nostre arxiu, els documents que conserva i com, a partir d'aquests documents podem conèixer la nostra història.

També hem xerrat de quins suports, utensilis d'escriptura, enquadernació, llengües, etc. hi tenen els documents de l'arxiu. Després, se'ls ha repartir unes fotocòpies, d'un padró de Cocentaina del segle XIX, per a que realitzen una investigació històrica i passen a convertir-se en "joves historiadors".

Trobe molt important donar a conèixer el nostre passat, que se n'adonen els xiquets i xiquetes que la documentació de l'AHMC ens obri les portes als nostres avantpassats. Arrels ben profunds i llunyans per a una generació molt nova.

Us fiquem un tastet fotogràfic:











dilluns, 13 d’octubre del 2014

Els passejants de l'illa de Xàtiva, de Josep Martínez: presentació a la Biblioteca de Cocentaina el 14 d'octubre de 2014





Aquest proper dimarts, 14 d'octubre de 2014, a les 20:00 hores, tindrà lloc al saló d'actes de la Biblioteca Municipal de Cocentaina la presentació de la novel·la de Josep Martínez, Els passejants de l'illa de Xàtiva, editat per Vibooks. Aquesta presentació està organitzada per la Garbera Cultural El Guaret -Cocentaina- i estarà a càrrec de Lola Bernabeu.

A les acaballes de l'any, al voltant d'una taula del petit bar Katowice, a la ciutat argentina d'Ushuaia, s'hi troben diferents personatges arribats d'arreu del món. Tots ells estan sols i lluny de casa justament en dies en què les famílies tenen el costum de recollir-se. Prop d'aquella geografia de frontera física i també personal els parroquians van, quasi sense voler, explicant-se els seus motius. Entre tots, però, hi ha un home que no en té, o almenys no en té cap que li semble a l'alçada de les raons dels altres. Els dies passen i s'acosta el cap d'any, per fi un cap d'any en soledat, sense festes ni fasts, al bell mig d'un estiu congelat.

Un llibre molt interessant que segur us encantarà. Esteu tots i totes invitades. Us esperem!

---------------



dijous, 9 d’octubre del 2014

Patrick Modiano guanya el Premi Nobel de Literatura: llegiu-lo a la Biblioteca de Cocentaina


L'escriptor francès Patrick Modiano ha estat guardonat amb el Premi Nobel de Literatura 2014. El felicitem pel guardó. A la Biblioteca de Cocentaina podem llegir estes obres seues, totes molt recomanables:

-Barri perdut, editorial Columna
-Los bulevares periféricos, editorial Alfaguara
-Calle de las tiendas oscuras, editorial Anagrama
-La petita joia, editorial Columna
-Tan buenos chicos, editorial Alfaguara


dilluns, 6 d’octubre del 2014

"Escriptors sense boli", presentació a la Biblioteca de Cocentaina: 8 d'octubre de 2014, a les 19:30 hores


Aquest proper dia 8 d'octubre de 2014, dimecres, a les 19:30 de la vesprada, tindrà lloc a la Biblioteca Pública Municipal de Cocentaina la presentació del projecte i realització d'Escriptors sense boli.

Un projecte que varen realitzar els alumnes de 4rt. d'ESO del col·legi San Francesc d'Assís, de Cocentaina, sota la direcció de la seua professora Milagro Encarna Pascual, que li posa veu i imatges als nostres escriptors i la seua obra. Cóm? Doncs donant una passejada pels carrers de Cocentaina ens trobem amb ells -són molts els carrers que porten el nom d'escriptors a la nostra població- i des d'ara, mitjançant la lectura d'un codi QR, podem accedir a ampliar els nostres coneixements sobre aquests escriptors valencians. Han començat per alguns d'ells, al curs acadèmic 2013/2014, però segur que continuaran enguany. Ja podem accedir als següents autors: Joan Fuster, Enric Valor, Vicent Andrés Estellés, Gerard Mur i el pare Agustí Arques.



Joves-escola-literatura-carrers... Us esperem a tots i totes per assabentar-se d'aquest interessantíssim projecte que interactúa amb la nostra població, el nostre passat, la nostra cultura i els nostres joves.

No 'ho podeu perdre!

--------

Us fiquet un tastet fotogràfic de la presentació:






















 

divendres, 3 d’octubre del 2014

Mamàs lectores a la Biblioteca de Cocentaina: un clic fotofràfic del foment de la lectura en família



Diuen que una imatge val més que mil paraules i aquesta vegada pense que és així. Dins del Facebook de la Biblioteca Municipal de Cocentaina hem creat un àlbum especial que hem titulat Mamàs en la Biblio

Ja sabeu que en la nostra biblioteca es realitzen diferents activitats per als pares i que totes les animacions a la lectura per als xiquets i xiquetes sempre tenen per objectiu que es llegeixi a casa, que es fomente la lectura en família. Cal dir que els resultats són molt bons i que, a més, un grapat de pares i mares acudeixen setmanalment a la biblioteca per bescanviar els llibres dels seus fills i filles. Però també venen per ajudar als xiquets a fer recerques informatives, on-line o en suport paper.

Pares i mares. però sobretot mares, capturades amb un clic fotogràfic per anar deixant testimoni de la visita a la Biblio i la seua important llavor en la transmissió de cultura i el foment de la lectura. Este és un àlbum que, poc a poc, anirem ampliant. Us encantarà