dimecres, 29 de gener del 2014

Sessions ALFIN / ALDI dels alumnes de la FEPA Beniassent de Cocentaina: Biblioteca Municipal de Cocentaina



Els/Les alumnes de la FEPA Beniassent de Cocentaina, amb les seues professores,  han realitzat dos sessions d'Alfabetització Informacional i Digital. La primera d'aquestes sessions s'ha realitzat a la Biblioteca Municipal de Cocentaina, per torns (grup de matí i grup de nit) i la segona s'ha fet en la pròpia seu de la FEPA, també per grups.

Aquestes activitats estan englobades dins del pla de Formació Lectora d'Usuaris/ies de la Biblioteca, en col·laboració amb els diferents centres educatius de Cocentaina.

-1ra. Sessió (dia 21 de gener, a les 9:00 hores i a les 19:00 hores): Visita a la Biblioteca per a conèixer i saber ubicar els llibres d'informació i les obres de consulta. Aprofundir en el coneixement de les diferents obres de consulta que cal utilitzar per a la seua formació personal i acadèmica. Hem estat jugant amb els diccionaris, atles i enciclopèdies.




-2na. Sessió (grup del matí, el dia 23 de gener 2014 i el grup de la nit el 28 de gener): s'ha realitzat a la seua de la FEPA, en l'aula d'informàtica. Hem passat del suport paper al suport digital i totes les activitats han anat al voltant de les obres de consulta digitals i com fer una correcta recerca en internet per tal de trobar ràpidament la informació que necessitem.

Ha estat tot un plaer compartir temps, llibres, xerrada i jocs amb tots i totes les alumnes i els seus mestres.
















dilluns, 20 de gener del 2014

"La Maria no té por": presentació del llibre a la Biblioteca de Cocentaina el dijous 23 de gener de 2014


Aquest proper dijous, dia 23 de gener de 2014, en la Sala Infantil de la Biblioteca de Cocentaina, a les 18:30 hores, tindrà lloc la presentació de l'album il·lustrat La Maria no té por, de Francesc Gisbert, amb il·lustracions de Riccardo Mariscalchi i està publicat per l'editorial Andana. És un llibre fantàstic per a xiquets i xiquets a partir de 5 anys

El llibre arreplega els noms dels nostres espantacriatures més populars, en una història divertida i amb unes il·lustracions precioses a tot color. Coneixereu qui són el butoni, el dimoni xicotet, la Quarantamaula, l'home dels nassos i de les orelles, la cuca fera, els gambosins i molts personatges més.  

Com que el llibre està basat en una cançoneta de Dani Miquel també podrem escoltar-la a la nostra Biblioteca. Tota la presentació estarà amenitzada amb un conta-contes.

Xiquets i xiquetes, mestres, pares i mares: no s'ho perdeu!!!!  Esteu tots i totes invitats, també els fadrins amb espírit imaginatiu. Entre espantacriatures, relats i cançons passarem una bona estona.


------
La presentació ha estat tot un èxit! Us fiquem un tastet visual per compartir-la amb tots vosaltres:

















divendres, 17 de gener del 2014

Sessió ALFIN a la Biblioteca de Cocentaina: alumnes 6è Real Blanc


Els alumnes de 6è de Primària del col·legi Real Blanc de Cocentaina, amb les seues mestres, han realitzat una segona sessió a la nostra Biblioteca Municipal, dins de les activitats ALFIN programades per aquest curs acadèmic.

Hem repassat totes les pistes donades fins ara i, a més, hem afegit una pista nova: diferència entre monografia / enciclopèdia. En funció de les necessitats informatives farem ús d'un o altre tipus de llibres, tant en suport paper com digital. Hem estat jugant tots junts i ens hem divertit competint entre equips -amb dues cames o a la "pata coixa".




dimarts, 14 de gener del 2014

Presentació del llibre de Manel Alonso, "Cròniques des de l'infern", a la biblioteca de Cocentaina: dijous, 16 gener


Comencem l'any amb noves presentacions de llibres. Aquest proper dijous, 16 de gener de 2014, a les 19:30 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Cocentaina la presentació de Cròniques des de l'infern, un llibre de Manel Alonso i Català i que esta publicat per Onada Edicions.

Un llibre que recull més de 50 articles d'opinió que Manel Alonso ha anat editant, entre 2011 i 2013, ique ens presenta una visió molt original entre la situació de crisi actual i l'obra de Dante Alighieri.

Esteu tots i totes invitats. Una excel·lent manera de combatre el fred: llegint i escoltant als nostres escriptors!

----------





dijous, 9 de gener del 2014

Sala d'estudi, en període d'examens, a la Casa de la Joventut

Sala d'estudi nocturna en època d'examens -il. Luo Qianxi-

El Consell de la Joventut i la Regidoria de Cultura han arribat a un acord per tal d’habilitar una zona d’estudi a Cocentaina durant les èpoques de l’any en què els i les estudiants necessiten un espai i un horari més ampli per a poder preparar els seus exàmens.

Així, la fórmula d’obertura que s’ha decidit és crear una borsa de voluntariat formada per les entitats que s’organitzen al Consell de Joventut, amb una retribució simbòlica, que s’encarregaria de fer les tasques de vigilància, obertura i tancament de la zona d’estudi.

Quant a la seua ubicació, la zona d’estudi estarà a la sala de dalt de la Casa de la Joventut. Pel que fa a l'horari, estarà oberta des del 7 de gener fins al 13 de febrer, de dilluns a dijous, de les 9 de la nit fins les 2 de la matinada. Els interessats i les interessades s’hauran d’apuntar a la Biblioteca Municipal, cada dia, per conèixer la demanda i així que la joventut contestana gaudisca d’aquest servei. Cal que hi haja un mínim de 5 signatures diàries per a l’obertura de la sala.