dimarts, 17 de desembre del 2013

La Biblioteca de Cocentaina edita la Guia de Llibres Infantils i Juvenils per regalar en Nadal 2013

En la capsa dels regals nadalenc... no s'oblidem dels llibres infantils i juvenils -il. Samuel Ribeyron-

Ben cert que, qui més o qui menys, ja estarà anotant la llista dels regals de Nadal. Us recordem que els sacs dels tres Reis Mags i del Pare Noel estan plens de molts, interessants i bonics llibres de tot tipus, per a menuts, joves i adults i tots... superxulos. Com que hi ha tants i tants llibres, que ja hem pogut veure i llegir en l'Exposició de Llibres Infantils i Juvenils -fins al dia 20 de desembre encara la podeu visitar-, des de la Biblioteca Municipal de Cocentaina hem editat una Guia de llibres Infantils i Juvenils, 2013 / Guía de Libros Infantiles y Juveniles, 2013 per tal d'orientar als Reis Mags i al Pare Noel.
Un grapat de llibres que podeu veure per grups d'edat, des dels 2 anys fins al 12 anys.. Ja sabeu que, com sempre, els criteris per tal de seleccionar aquests llibres són: qualitat literària i il·lustrativa, originalitat, contingut, diversitat... d'editorials grans i menudes, en català i castellà.
Esperem que les guies de lectura us siguen útils -en casa, en l'aula, en la biblioteca...- i orientatives. Davant de tant llibre el millor és que agafeu el llistat, se'l imprimiu (els llibres del grup d'edat que us interesse) i la repartiu al pares o als xiquets, per tal de buscar-los en les llibreries i triar els que més ens agraden. Cada lector/a té el seu llibre i els pares són els que millor ho saben.
Recordeu, En Nadal, el llibre el millor regal. Si volem que ells valoren la lectura comencem a valorar-la nosaltres. Regalem llibres i, després, compartim la lectura. Aquestes Guies de Lectura s'han repartit entre tots el col·legis del Comtat i l'Alcoia, als CEFIREs de la Comunitat Valenciana i a molts col·legis de tota Espanya.
Podeu veure cadascuna de les guies, classificades per grups d'edat, punxant al damunt de la seua selecció. Hi ha de tot tipus, molt diferents, de tots els preus,... 

Guies de lectura de llibres infantils i juvenils per a regalar
 

"A Nadal, un pas de pardal": presentació del llibre de Dani Miquel a la Biblioteca de Cocentaina


Aquest dimecres, 18 de desembre de 2013, a les 18:30 de la vesprada, estem de concert de Nadales. Dani Miquel presenta, a la Biblioteca de Cocentaina, el seu llibre-CD A Nadal, un pas de pardal, de l'editorial Andana Editorial. Escoltarem, cantarem i gaudirem de la nostra música nadalenca amb la veu de Dani Miquel.

Esteu tots i totes invitades, sobretot els xiquets i xiquetes amb els seus pares. No s'ho perdeu!!! Us esperem.

diumenge, 15 de desembre del 2013

Visita dels alumnes del mòdul d'Educació Infantil de l'IES Batoi d'Alcoi

 

Els alumnes del mòdul d'Educació Infantil de l'IES Batoi d'Alcoi, i els seus professors, han visitat la Biblioteca de Cocentaina  -13 desembre 2013-, per grups, pel matí i per la vesprada.

Han visitat tota la Biblioteca aturant-se, especialment, en la secció Infantil -,és d'interés per als seus estudis-. Després hem tingut una xerrada sobre La importància de fomentar la lectura des de 0 a 6 anys. Hem gaudit d'una xicoteta animació lectora i desprès han visitat l'Exposició de Llibres Infantils que tenim, prenent bona nota de les novetats: autors, títols, editorial.

Ja fa anys que es realitzen estes visites, coordinades entre el professorat i la bibliotecària amb l'objectiu que els alumnes coneguen i llisquen llibres infantils per tal de fomentar la lectura en el desenvolupament futur de la seua professió. 

Sempre és un plaer obrir les portes a nous professionals i deixar una llavoreta d'il·lusió cap als llibres. Són unes visites-xerrades molt interessants.








dilluns, 9 de desembre del 2013

Exposició de llibres infantils i juvenils (2-12 anys) per a regalar en Nadal, en la Biblioteca de Cocentaina


 És molt important incloure llibres entre els regals de Nadal. Un llibre, més encara si es comparteix la lectura, és sempre una inversió al joc, a l'aventura, a la imaginació, a la informació i un llarg etcètera. I és també molt important, per a fomentar la lectura des de casa, que els xiquets i xiquetes s'acostumen a demanar llibres en la seua carta al Reis Mags o Pare Noel i que en reben. Els llibres no surten a la publicitat de la televisió i això fa que, de vegades, se'ns despiste demanar-se'ls.

Per això, una vegada més la Biblioteca Pública Municipal de Cocentaina ha muntat una exposició de llibres infantils i juvenils, per a que la visiten els xiquets amb els seus pares i fagin la tria d'allò que més els agrada. 

Hi ha llibres de tot tipus, tots seleccionats i agrupats per edats -des de 2 fins a 12 anys-. Però a més tenim unes seccions especials de llibres de poesia, llibres per jugar i experimentar, llibres d'informació i també per a pares i mares.

Molta varietat i originalitat en aquest fons bibliogràfic. Mirem, repassem, anotem el que ens agrada. L'exposició es pot visitar des de hui, dia 9 fins al dia 20 de desembre inclusiu, en horari de biblioteca: de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 hores i de 16 a 20 hores, el dissabte de 10 a 13 hores.

 No s'ho perdeu!!! Feu una bona tria i en Nadal regalem llibres. Segur que aquests us encantaran. 

A més estem editant una Guia de Lectura de LIJ que penjarem als blogs i anem comentant diferents llibres en:

-blog de Poesia Infantil i Juvenil: llibres de poesia  infantil i llibres de poesia juvenil

-blog de Pinzellades al Món: llibres il·lustrats i àlbums il·lustrats

-blog d'Ones de llibres: programes especials de llibres per regalar en Nadal.


I mireu aquest vídeo per tal de donar-vos un tastet:


Exposició LIJ per regalar en Nadal


"Àngels de nata": Presentació del llibre infantil a la Biblioteca de Cocentaina, dissabte 14 de desembre de 2013


Xiquets i xiquetes, estem de festa el proper dissabte! El proper dissabte dia 14 de desembre, a les 11:30 del matí, es presenta a la Biblioteca de Cocentaina un llibre superxulo, Àngels de nata, de Maria Josep Escrivà i il·lustracions de Maria Alcaraz i Frasquet, publicat per Edicions 96.

Podrem escoltar a les autores, però a més hi haurà una projecció audiovisual i música -amb M. Àngels Faus-. Segur que serà fantàstic! 

No s'ho perdeu! Pares i fills junts al voltant de la imaginació, la paraula i la música. Us esperem a tots i totes!!!